oktober 03, 2019

Sunrider ondersteunt internationale kunstwedstrijd voor kinderen

De 40e jaarlijkse International Children Drawing Contest cum Photography Competition, georganiseerd door de Junior Chamber International Harbour Hong Kong (JCI Harbour) en voornamelijk gesponsord door Sunrider Hong Kong, werd gehouden op 14 april 2019 in Kowloon Park, één van de topattracties om te bezoeken voor de lokale bevolking en toeristen in Hong Kong. Het evenement kreeg veel aandacht in de media, waaronder een speelfilm die werd uitgezonden door Ming Pao Daily.

Angela Lau, Sunrider Hong Kong Country Manager, werd uitgenodigd om de openingsceremonie te leiden samen met de andere eervolle gasten, waaronder de voorzitters van JCI en JCI Harbour, en de voorzitter van de Commissie voor gelijke kansen.

Meer dan 8.000 kinderen en ouders, waaronder leerlingen van kleuterscholen, basisscholen en middelbare scholen, namen deel aan de wedstrijd. De deelnemers kregen, samen met hun familieleden, een geweldige kans om hun artistieke talenten te ontplooien en genoten ondertussen van een geweldige tijd met hun families.

Meer dan 5.000 creatieve werken, geïnspireerd door het thema van dit jaar (“One World, Million Flavors”), werden getoond, waaronder illustraties van verschillende gastronomische gerechten en traktaties zoals dim sum, visballetjes en eitaartjes.

De wedstrijd, die dit jaar 40 jaar bestaat, heeft bijgedragen aan de bewustmaking van het publiek over een aantal sociale kwesties, waaronder de bescherming van de zee, de rassenharmonie en de zorg voor de gemeenschappelijkheid. Ongeveer 320.000 kinderen hebben in de loop der jaren rechtstreeks geprofiteerd van de deelname aan de wedstrijd. De jaarlijkse wedstrijd biedt een platform om de creativiteit en artistieke talenten van jonge kinderen te bevorderen en helpt jongeren te inspireren om duurzame positieve veranderingen te cultiveren.

Visueel boeiende wedstrijdaffiches werden tentoongesteld in 3.000 scholen, de kantoren van de wetgever, 18 districtskantoren, 30 Sun Hung Kei Group Estates, en in meer dan 500 restaurants en cafés. Daarnaast werden 25 straatbanieren tentoongesteld in 18 districten van Hong Kong. De impact werd verder versterkt door advertenties van de bus en de Mass Transit Railway (MTR) op de belangrijkste routes en stations in zakelijke en toeristische gebieden.

JCI Harbour, ingehuldigd in 1976, is aangesloten bij een wereldwijde organisatie voor leiderschapsontwikkeling – de Junior Chamber International (JCI). JCI heeft een wereldwijd lidmaatschap van meer dan 200.000 leden, die een netwerk van zeer gemotiveerde jonge ondernemers en leidinggevenden uit een breed scala aan beroepen en bedrijven vertegenwoordigen. Het doel van JCI is om ontwikkelingsmogelijkheden te bieden die jonge mensen in staat stellen om positieve veranderingen te creëren, wat in lijn is met de missie en visie van Sunrider. Sunrider is vereerd om deel uit te maken van zo’n betekenisvol evenement.